Általános szerződési feltételek

I. Általános szabályok

Eltérő írásos megállapodás hiányában a jelen Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) vonatkoznak a Szélkakas Üvegfestés (jogtulajdonos, szolgáltató) által tett ajánlatokra, az általuk teljesített szolgáltatásokra valamint minden, a szolgáltató által a honlapról jelentkező megrendelővel kötött szerződésre, igényekre, vitákra.

Köszönjük, hogy alaposan tájékozódsz a honlapon és ezt az Általános Szerződési Feltételeket is alaposan átolvasod. Ha ettől eltérő feltételekkel szeretnél rendelni, kérlek még a megrendelés gomb lenyomása előtt külön e-mailben keresd cégünket. A megrendelés on-line beküldésével elfogadod a jelen feltételeket is.

 

II. Mi az a SZÉLKAKAS Üvegfestés és lakberendezés?

A Szélkakas Üvegfestés és Lakberendezés a Tüttő család által végzett igényes, kézműves üvegfestési manufaktúra.

Egyedi, kézzel készült, személyre szóló tárgyakat készítünk, melyeket saját terveink alapján előre, vagy egyéni megrendelésre készítünk. Sok termékünket zsűriztetjük is, hogy a magunk számára szabott igényes minőséget mindig biztosítsuk a megrendelőink és a magunk számára is. A megrendelések elkészítése kb.: 1-3 hét.

Üzletünkben a jellegzetesen ’Szélkakasos stílusban’ festett üveg alkotások széles választéka mellett, segítünk esküvőre, karácsonyra, születésnapra vagy egyéb különleges eseményekre választani megfelelő ajándékot és azt alkalomhoz illően dísz csomagoljuk.

Tipikus Szélkakas termékeink a következők: kézzel festett órák, vázák, lámpák, tükrök, ékszerek és vázák, valamint egyedi asztalos bútorok a kis és nagyobb méretű bármilyen bútorig.

Az alkotók folyamatosan fejlesztik termékeik körét, ezért nem kizárt, hogy ettől eltérő más kézzel festett üvegtermékeket, vagy asztalosipari egyedi berendezési tárgyat is talál a jövőben a honlapon. .

 

III. megrendelés, készítési és szállítási határidők

Rendelés menete, díjbekérő:

Az egyedi tárgyak személyesen a tulajdonosoktól, vagy akár a honlapunkról rendelhetők meg a rendelési űrlap kitöltésével. A rendelési űrlap beküldése a jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadását is jelenti.

Személyes megrendelés esetén, írásos ajánlatot adunk, amely tartalmazza a vállalási árat, a fizetési feltételeket, előleget és a szállítási határidőt is.

A honlapról való megrendelés beküldést követően a rendelést e-mailben visszaigazoljuk, és emailben megadjuk a megrendelés fizetési és szállítási vállalási feltételeit. Ezt a megrendelőnek vissza kell igazolnia ahhoz, hogy a megrendelés létre jöjjön.

A megrendelés, az ajánlat elfogadása után küldünk egy hivatalos díjbekérőt is, amelynek alapján a határidőben történő fizetést várjuk el. Mi is betartjuk a rendelési határidőt, ezért csak határidőben és előre fizető megrendelőknek szállítunk. A fizetés beérkezését követően elektronikus számlát küldünk, melyet e-mailben juttatunk el a megrendeléskor megadott e-mail címre.

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy egyes rendeléseket indokolás nélkül elutasítsunk, ennek oka lehet: korábbi kellemetlen vagy negatív fizetési vagy megrendelési tapasztalat a megrendelőnkkel, visszaélés a garanciáinkkal, cégünk jó hírnevét keltő megrendelői magatartás, konkurencia vásárlása üzleti titkok fürkészése céljából stb.

 

Rendelési (készítési) határidő:

Az egyedi termékeket azok jellegétől függően eltérő időpontban szállítjuk, de a megrendelési űrlapon megadott rendelési határidőt mindig betartjuk. Megrendelések elkészítése kb.: 1-4 hét. Tekintettel arra, hogy mindig egyedi megrendelésekről van szó, az adott megrendelésre mindig egyedi szállítási határidőt adunk.

 

Postázás, szállítás:

A megrendelt termékeket a Magyar Posta Zrt Postafutár szolgálatával szállíttatjuk. A megrendelés elkészülte után ez 3 munkanap. A Postafutár tarifa árai a szállítás menüpont alatt található.

 

Használhatom-e a termékekről készült képet?

Mivel már a megrendelt terméknek te vagy a tulajdonosa, ezért saját felhasználásra, a szerzői jogi törvény keretei között, a gyártó feltüntetése mellett használhatod. Az engedélyünk nélkül azonban a műalkotásainkról készült képet nem használhatod üzleti célú weboldalon (kivéve ha cégtáblát kértél tőlünk, és feltünteted a szerződésünket :), nem saját tulajdonú, magáncélú Facebook-profilon, illetve bármilyen üzletszerű tevékenység népszerűsítésére.

Ha nem vagy biztos abban, hogy felhasználhatod-e az egyedi termékünk fényképét az általad kigondolt módon, kérdezz bátran bennünket, mert nem szoktuk az életszerű és jóhiszemű ötleteket meghiúsítani.

A jogtalan felhasználásért a Jogi nyilatkozatban látható mértékű kötbért kell fizetni, mert ez használati díjként funkcionál számunkra. Nem szeretnénk ugyanis, hogy a termékeink mintázatok, Szélkakasos stílusunk a nevünktől függetlenül önálló életre keljen, az engedélyünk nélkül. A jogi nyilatkozatot ezen a linken találod.

 

IV. garanciák

Egyediség 100% garancia: A mintáinkat saját magunk rajzoljuk, nem töltjük le sehonnét, nem másolunk. Biztos lehetsz benne, hogy amit a Szélkakas Üvegfestéstől vásárolsz a mi saját kezünk munkája!

Elégedettség 100%garancia: Ha a megrendelt termék mégsem nyerte el a tetszésed, küldd vissza nekünk 8 napon belül, és a sértetlenül megérkezett termék árát visszautaljuk neked.

Egyéb garancia: Minden óra szerkezetre 1 év teljeskörű garanciát vállalunk. A lámpa testekhez, az elektromos szereléket és hozzá 1db izzót ajándékba adjuk.

 

V. Fizetési feltételek, késedelem következménye, vitarendezés

A rendelés beérkezésével a megrendelőnek (vásárlónak) fizetési kötelezettsége keletkezik. A rendelés visszaigazolásával együtt megküldött díjbekérő tartalmazza a fizetési kötelezettség teljesítésének módját és határidejét, amit a rendelési űrlapon megadott e-mail címre küldünk. A díjbekérő előleget vagy a termék teljes árát fogja tartalmazni attól függően, hogy milyen értékű egyedi termékről van szó a megrendelésben.

Csak határidőben és előre fizető megrendelőknek szállítunk. Amennyiben a díjbekérőben található határidőn belül nem érkezik meg a vételár, rendelésed töröljük.

Igyekszünk a kéréseket, reklamációkat is pozitívan teljesíteni, ezért nem pereskedünk Ha azonban a vitát nem sikerül békés módon rendeznünk, mi biztosan ügyvédhez fordulunk, és ő fog bennünket mindenféle jogi eljárásokban képviselni.

 

VI. Adatvédelem, tájékoztatás

A honlap látogatója, mint megrendelő hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltató a megrendelő által megadott és a felek közötti eljárásban (adásvétel, megrendelés, szolgáltatás igénybevétele stb.) során rögzített vevői adatokat nyilvántartsa. Tájékoztatjuk a T. Honlap látogatót, hogy vevőinkről az adatok kezelése és gyűjtése nem engedélyköteles tevékenység. A honlapunkon érdeklődők pedig adataikat megadhatják részünkre önkéntes adatszolgáltatás útján. Az ilyen adatokat a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság engedélye alapján csak célhoz kötötten és csak meghatározott ideig (leiratkozásig) kezeljük.

Az adatkezelésre és az egyéb szerzői jogi szabályainkra a külön Jogi nyilatkozat irányadó, melyet ITT találsz.[U1]

Megrendelő tudomásul veszi, és nem ellenzi a honlapon történő böngészéssel megszerzett információkat csak magáncélra használja. Megrendelő, mint honlaplátogató elismeri, és nem vitatja (amennyiben bennünket erről külön e-mailben nem értesít a látogatását követő 3 napon belül), hogy a honlap tartalma a honlap üzemeltetőjének szerzői és szellemi tulajdonát képezi. A honlap üzemeltetője nem járul hozzá a tartalmak üzleti célú, egészben vagy részben történő felhasználásához, hasznosításához, átvételéhez, többszörözéséhez, terjesztéséhez, nyilvános előadásához, átdolgozásához vagy egyéb felhasználásához, ennek megvalósítása díjköteles.

Amennyiben a honlap vagy a hírlevelek tartalmát a honlap üzemeltetőjének engedélye nélkül azonos vagy hasonló formában észleljük harmadik személyek honlapján, nyomtatott formában, nyilvános előadásokon vagy bármilyen más írott illetve szóban elhangzott módon, amely üzleti célhoz fűződik, másolt oldalanként 100.000 Ft összegű kötbért számlázunk naponta. A kötbér a jogellenes használat átalánydíja, a jogsértés bizonyításán kívül tényleges kárt bizonyítani a szerző nem köteles. A jogellenes felhasználást közjegyzői ténytanúsítással, webmesteri igazolással és ügyvédi képernyőmentéssel is bizonyítjuk vita esetén. A közjegyzői ténytanúsítás közokirat. Bővebben a Jogi nyilatkozatban olvashatsz erről.

A feliratkozáskor kapott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk át, kivéve a felhasználó érdekében felmerülő szükséges eseteket, így pl.: postai úton történő szállításkor, lakcím átadása a kiszállító cégnek. Az önkéntes feliratkozás bármikor megszűntethető az elektronikus levelekben lévő leiratkozási linken. Kijelentjük, hogy mint adatkezelő, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásait maradéktalanul betartva fogjuk a T. Honlaplátogató adatait kezelni és nyilvántartani. A jogosulatlan hozzáférés és nyilvánosságra hozatal elkerülése, az adatok pontosságának biztosítása és a legmegfelelőbb adatkezelés érdekében a megfelelő fizikai, elektronikus és műszaki módszerekkel őrizzük és biztosítjuk az on-line módon gyűjtött információt így védve a böngésző felhasználó adatait.

 

VII. A honlap tulajdonosának technikai jogai

Fenntartjuk a jogot, hogy a honlapon bármikor módosítást, átdolgozást eszközöljünk, a honlap elérhetőségét korlátozhatjuk, vagy megszüntethetjük. Felhívjuk a T. Honlaplátogató böngésző figyelmét arra, hogy a honlaphoz való hozzáférés folyamatosságát vagy hibamentességét nem garantálja a szolgáltató. A honlap használatra alkalmatlan állapotából vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból vagy félreérthetőségből eredő közvetlen vagy közvetett vagyoni vagy nem vagyoni károkért, vagy más veszteségért való felelősséget kifejezetten kizárjuk. Kárigény esetén a vita rendezésére előzetes és békés egyeztetés szükséges, a honlap üzemeltető székhelyén vagy telephelyén, jogi képviselő jelenlétében. Csak az ezen az egyeztetésen felvett jegyzőkönyv aláírását követően jogosultak a felek bírósághoz fordulni.

 

VIII. A honlap üzemeltetőjének, mint jogtulajdonosnak, mint szerzőnek és szolgáltatónak az adatai:

Név: Szélkakas Üvegfestés

Székhely: Kaposvár, Városház utca ¼

Ügyvezető: Tüttőné Takács Tímea

Adószáma: 79305574-1-34

Szerző személyesen: Tüttő Timi

Telefonszáma (H-P: 10-17-ig., Szo.: 10-12-ig) : 06 30 595 1695

Ügyfélszolgálat, kapcsolatfelvétel ( H-P 10-17-ig, Szo.: 10-12-ig) + 36 30595 1695

E-mail cím a kapcsolatfelvételhez: timcsi@tutto.hu

Kövess minket a facebookon itt: www.facebook.com/Szélkakas Üvegfestés

A weboldal használatával ön elfogadja, hogy az oldal a böngészőn keresztül ún. sütiket kezel a felhasználói élmény fokozása érdekében.
RENDBEN